'Beleef Schaijk' zoekt nog helpende handen

Werkgroep Openingsevent | Het bruisend hart

De Toekomst van Schaijk werkt samen hard met Schaijk Een Werelddorp en Stichting Carnaval De Moeslanden om het openingsevent van het nieuwe centrum van Schaijk smoel te geven. Het weekend van 13 en 14 april staat helemaal in het teken van het nieuwe centrum. De organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers in het weekend zelf, al is het maar voor 2 uurtjes! Geef het door via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

De werkgroep van het openingsevent is een soort zwaan-kleef-aan. Steeds meer mensen zijn aangehaakt en inmiddels is de groep uitgegroeid tot ruim veertig enthousiaste Schaijkenaren. Zij zijn druk bezig met alles te regelen bij de gemeente, de bouwers in het centrum en andere belanghebbenden.

De werkgroep kan altijd nog extra handen gebruiken om er op 13 en 14 april een geweldig openingsfeest van te maken. Geef jezelf op via Yvon en vermeld hierin op welke dagen/tijdstippen je eventueel zou kunnen helpen. Al is het maar 2 uurtjes!

Kaart VIS-route online beschikbaar

Het sociale hart | Werkgroep VIS-route

De werkgroep VIS-route had bij de vorige nieuwsbrief een kaart meegestuurd met daarop de VIS-route. Deze was echter niet meegestuurd. Daarom gaat werkgroep Communicatie in de herkansing: de kaart vind je onderaan dit bericht! 

Ter herhaling: werkgroep VIS-route zet zich in voor Voetgangersvriendelijke en veilige looproutes In Schaijk. Eind september was de definitieve route een feit. De volgende stap was om de route af te stemmen met de Landerdse belangengroep KMLB (Kerngroep Mensen met een Lichamelijke Beperking). 

Ook streeft de werkgroep er naar een deel van de route gecertificeerd te krijgen. Zij zoeken nog hulp om de PR en de voorlichting rondom de VIS-route van de grond te krijgen. Interesse? Dan kun je je melden bij Ton Zwaans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Bekijk hier de VIS-route

Zorgprofessionals leren stille armoede sneller te signaleren

Werkgroep Stille Armoede | Het sociale hart 

Armoede is vaak onzichtbaar, uit schaamte maar ook omdat de personen in kwestie niet weten op welke regelingen ze een beroep kunnen doen. Werkgroep Stille Armoede zet zich om hier verandering in te brengen. Ditmaal door zorgprofessionals te leren stille armoede sneller te signaleren. 

Op een bijeenkomst half februari kwamen ruim 23 professionals van verschillende organisaties bij elkaar, zoals de wijkverpleegkundigen, sportcoaches, jeugdpreventiewerker, praktijkondersteuner en sociaal werksters. André Morsinkhof, hoofd Sociale Zaken van gemeente Landerd, vertelden hen meer over het minimabeleid en hoe ze signalen van stille armoede kunnen ontdekken.

Na afloop van de presentatie gingen de professionals met elkaar in gesprek. Ze bespraken het minimabeleid, de resultaten van een enquête en de signalenkaart, en ze hebben elkaar onderling tips gegeven hoe zij armoede signaleren. Wethouder Moritz Bohmer was ook bij de bijeenkomst aanwezig en benadrukte het belang van vroeg signaleren van armoede.

Toekomst van Schaijk was bij bijeenkomst over herindelen

Werkgroep Initiatiefgroep| Alle harten 

Het onderwerp ‘herindelen’ staat hoog op de agenda in Schaijk. De gemeenten Landerd en Uden gaan een samensmelting verkennen en hielden daarom een bijeenkomst voor alle dorp- en zorgcoöperaties. Toekomst van Schaijk was erbij.  

De avond vond plaats op maandagavond 11 maart in het gemeentehuis van Uden. In de grote vergaderzaal werden de coöperaties bijgepraat over de plannen van beide gemeenten en vroegen om de mening van de aanwezigen.

Wat willen zij nou eigenlijk? Zij wilden graag weten wat de burgers uit beide gemeenten van de nieuwe gemeente verlangen. Oftewel: welke ambities moet de nieuwe gemeente nastreven? Ze willen dit doen door negen luchtige en ludieke acties te organiseren.

De gemeenten hadden al wat acties bedacht. Aan de coöperaties werd vervolgens gevraagd om op deze ideeën te reageren en ze aan te vullen. Dat bleek niet altijd even makkelijk.  

Toekomst van Schaijk staat pagina’s breed in de krant

Werkgroep Initiatiefgroep | Alle harten 

‘Schaijk omarmt de toekomst’ zo kopte het Brabants Dagblad op donderdag 7 februari 2019. Met een artikel van ruim twee pagina’s breed, kreeg Toekomst van Schaijk de onverdeelde aandacht in het regiokatern. Een publicatie om trots op te zijn!

Het Brabants Dagblad geeft De Toekomst van Schaijk de onverdeelde aandacht. Maar liefst vijf projecten staan in de schijnwerpers: de opening van het centrum, de jeugd, het buitengebied, de VIS-route en stille armoede. Ook wordt uitgelegd wat De Toekomst van Schaijk inhoudt.

Het artikel is wederom een goede samenwerking tussen de werkgroepen. De initiatiefgroep verbond het Brabants Dagblad met de contactpersonen van de verschillende werkgroepen, de werkgroep Communicatie gaf tips hoe je een interview het beste kunt ondergaan en de contactpersonen hebben een mooi verhaal  verteld. 

Kortom, iedereen die aan het stuk heeft meegewerkt, bedankt! Wil je het artikel terug lezen? Klik dan op de foto. Wil je tips voor meer media-aandacht voor jouw werkgroep? Neem dan contact op met Inge Reijnen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).