Definitieve VIS-Route vastgesteld

Achter de schermen is de werkgroep ‘Openbare ruimte en verkeer’ al langere tijd bezig met het opzetten van een VIS-route (Voetgangersvriendelijke en veilige looproute In Schaijk). Eind september is hierin een belangrijke mijlpaal bereikt: er is een definitieve route vastgesteld!  

Door de vrijwilligers van de werkgroep zijn in Schaijk diverse knelpunten geïnventariseerd en gefotografeerd. Dat leverde soms hilarische taferelen op, al is dat natuurlijk eigenlijk geen leuke constatering. Na veel schetsen en schaven, was het eind september dan zover: de definitieve route was een feit.  

De volgende stap is om de route te realiseren en hiervoor is een bijeenkomst gepland met de Landerdse organisatie KMLB (Kerngroep Mensen met een Lichamelijke Beperking). Ook streeft de werkgroep ernaar een deel van de route gecertificeerd te krijgen. Zij zoeken nog hulp om de PR en de voorlichting rondom de VIS-route van de grond te krijgen.  

Wil je meer informatie over dit project of wil je graag dit initiatief een helpende hand bieden? Of ken jij iemand die deze werkgroep goed zou kunnen én willen helpen? Neem dan contact op met Ton Zwaans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0613435707) 

Het groene hart | Werkgroep ‘Openbare Ruimte en Verkeer’